Share a Secret – One Time

Soms is het nodig om vertrouwelijke informatie te delen, zoals bijvoorbeeld inloggegevens en wil je niet dat deze op straat liggen. Hiervoor is een handige webapplicatie beschikbaar, namelijk;

One-Time Secret.

Met One-Time Secret kun je tekst gegevens op een veilige manier delen en worden deze versleutelde gegevens na het openen direct verwijderd van de servers of tot 7 dagen (zonder account) of tot 14 dagen (met account).

Je kunt de link met een wachtwoordzin beveiligingen en de houdbaarheid instellen van 5 minuten, 30 minuten, 1 uur, 4 uur, 12 uur, 1 dag, 3 dagen, 7 dagen of met een account tot 14 dagen.

Vertrouwelijke informatie delen?!

Maar, inloggegevens moet je toch helemaal niet delen? Dat klopt, maar in deze tijd waar veel mensen thuiswerken en mensen tegen computerproblemen aanlopen, kan het noodzakelijk zijn om op afstand een probleem op te lossen. Het beste is het natuurlijk om een nieuw account aan te maken en deze te delen. het is dan plezierig dat je deze gegevens op een veilige manier kunt delen.

Uiteraard deel je alleen informatie volgens het Need-to-Know principe, ofwel niet meer informatie delen dan absoluut noodzakelijk, desnoods in meerdere berichten en/of via meerdere kanalen.

Betrouwbaar?

Is het wel betrouwbaar om vertrouwelijke gegevens te delen? In dit geval durf ik het aan. Sowieso, voeg je natuurlijk geen gegevens toe die verduidelijkt waar de gedeelde informatie voor dient. Mocht dat wel nodig zijn, dan kun je dat altijd in een apart bericht delen.

Open Source

Overigens is de applicatie volledig open source en kun je de broncode inkijken en zelf de afweging maken. En mocht je het niet vertrouwen, dan kun je applicatie, al dan niet aangepast, helemaal zelf hosten. Hier vind je alle benodigde informatie hiervoor.