Hoe het touchpad uitschakelen tijdens het typen? Deel 2

Eerder schreef ik al eens hoe het touchpad uitgeschakeld kan worden tijdens het typen en dit loste veel van mijn problemen op, maar niet alle. Het gebeurde nog te regelmatig dat ik per abuis tekst selecteerde en tijdens het verder typen verwijderde. Dus heb ik het ditmaal drastischer aangepakt en ook tap-to-click uitgeschakeld. Dit is op zich geen probleem bij mijn touchpad, daar ik ook fysieke knoppen heb op mijn touchpad en ik deze sowieso al liever gebruikte.

Hiervoor gebruik je de volgende opdracht in de terminal:

gsettings set org.gnome.desktop.peripherals.touchpad tap-to-click false

Zou je het tap-to-click weer willen inschakelen, dan kun je het de volgende opdracht in de terminal invoeren:

gsettings set org.gnome.desktop.peripherals.touchpad tap-to-click true