Een nieuwe laptop – Update 3

Eind goed, al goed.

Ik heb de laptop weer retour en alles is weer zoals verwacht. Het scharnier is gemaakt, zie mijn vorige update, en ook het touchpad is weer zoals deze was, mooi in de kleur van de laptop en zonder die afgrijselijke vingerprintlezer, dit alles weer in de originele verpakking én met een leuke verrassing, daarover later meer.

Nieuw touchpad

Allebei een beetje dom

In mijn vakantie kreeg ik ineens een berichtje dat de laptop retour gezonden was. Dit was niet de afspraak en daarmee zou de laptop dus veel te vroeg komen, terwijl ik niet thuis zou zijn. Even overwogen om iemand de laptop te laten ontvangen, maar om anderen niet to last te zijn, heb ik gebruik gemaakt van de keus om het bezorgmoment aan te passen, zodat ik thuis zou zijn.

Ik zou Vrijdag de 13e weer thuiskomen, dus had voor maandag de 16e moeten kiezen, maar had per abuis op maandag de 23e geklikt. Helaas was dit niet zomaar nogmaals te wijzigen en heb ik het, maar zo gelaten. Computers genoeg in huis om dat weekje te overbruggen. De laptop is keurig afgeleverd op de opgegeven datum.

Verrassing

Zoals hierboven al geschreven, kreeg ik ook nog een leuke verrassing. Standaard zit er een Windows-toets op deze laptop, maar op de bijgevoegde email correspondentie die uitgeprint meegestuurd was zat, ongevraagd, maar zeer welkom, een superkey geplakt. Functioneel maakt het natuurlijk geen fluit uit, maar uiterlijk is het fijn, dat op een apparaat waar nooit Windows opgebruikt wordt als OS, er een superkey op zit in plaats van een Windows-toets.

Ctrl – Fn – Super – Alt toetsen

Nu is de constructie van een toetsenbord van een laptop soms wat kwetsbaar en heb ik toch maar even de moeite genomen om op YouTube te kijken hoe het moet op laptopkey.com. De instructie waren vrij helder en met behulp van een opening tool, was de oude Windowstoets zo los gewipt en de nieuwe superkey met de hand voorzichtig er weer in geklikt. Heb je geen opening tool, dan volstaat een plastic (bank)pas ook uitstekend. Als het maar niet het materiaal beschadigd en je het met beleid doet.

Conclusie

Zoals ik al schreef, eind goed al goed. Hoewel een paar hobbeltjes in dit garantietraject, ben ik tevreden met het eindresultaat en overtuigd dat andere leveranciers het zeker niet beter hadden gedaan en al helemaal niet sneller. Ik hoop nu langer plezier te hebben van de scharnieren.