Een nieuwe laptop – Update 2

Zoals ik even terug al schreef was het scharnier van mijn laptop gesneuveld, of eigenlijk beter gezegd, het bevestigingspunt van het scharnier.

Inmiddels is de laptop retour geweest, maar mag de vlag nog niet uit. Het defect is hersteld, ook het c-panel voor het touchpad was vervangen, al was ik niet op de hoogte van een defect hieraan, maar ik zal de laatste zijn die dit tegensprak.

Wat ging goed?

Het aanmelden van het garantieverzoek ging soepel en ik kreeg spoedig een verzendlabel om de laptop goed verpakt retour te zenden voor herstel. Dit zou ongeveer 5 dagen duren.

Het gesneuvelde scharnier is keurig hersteld.

Wat ging nog niet helemaal goed?

De laptop zou na 5 dagen hersteld zijn, maar op dag 5 ontving ik bericht dat het c-panel voor het touchpad ook vervangen moest worden en deze de volgende dag ontvangen zou worden. De dag na de volgende dag een berichtje gestuurd voor een status update en ik kreeg vrij snel bericht dat de laptop verzonden zou worden.

Hoewel deze communicatie beter had gekund, is het altijd nog veel beter dan de communicatie met andere, veel grotere, computerleveranciers.

Gevraagd naar de oorzaak maakte ik mij wel enige zorgen over de laptop en de toekomst hiervan. Ga ik min. 5 jaar plezier hebben aan deze laptop?

De oorzaak is een ontwerpfout, het scharnier is eigenlijk iets te breed aan de kant van de C cover (palm rest part). Hierdoor komt er grote druk op dit onderdeel te staan als de laptop te snel opengeklapt wordt of met teveel kracht.

……

Dit omdat we het erkennen als een ontwerpfout en dan ook de verantwoordelijkheid op ons nemen om dit op onze kosten te repareren.

Hier schrok ik wel van en zie dit dan ook als een non-conformiteit en had eerlijkheidshalve een oplossing verwacht en niet het herstel van de kwaal met eenzelfde onderdeel. De nuance kwam dan ook snel.

Misschien was mijn woordkeuze voor ontwerpfout niet handig; het had beter/steviger gekund op dat punt. We geven gedurende drie jaar na afleverdatum garantie en we nemen alle kosten (inclusief de wettelijk niet verplichte verzendkosten) op ons. Daar zul je het mee moeten doen.

Hier vind ik wel iets van, maar dat is nu niet aan de orde.

Wat mij verbaasde is dat ik de laptop in originele omdoos en originele binnendoos had verzonden, maar de laptop retour kreeg ik de omdoos, zonder de binnendoos, maar wat schuimrubber en de doos had ik ook zware rit gehad.

Slordig, maar de laptop kwam er zonder schade uit en ik het de toezegging dat de binnendoos alsnog verzonden zal worden.

Wat ik ook jammer vond is dat er een kleverige substantie op de spatiebalk zat. Volgens de leverancier was dit al. Het zij zo, ik ben niet zo van de welles-nietes spelletjes.

Wat misschien opvalt is dat de spatiebalk, Z, C, A, S en Enter knop toch al flink slijtage vertonen. Ik vind dat best snel voor een laptop van een kleine 1,5 jaar oud.

Tot slot, ik had onderstaand touchpad, mooi in dezelfde kleur als de rest van de laptop:

Maar ik ontving de laptop retour met onderstaand touchpad:

Mijn indruk is dat dit geen nieuw component was, aangezien er best wat krassen opzitten — helaas is dat niet zichtbaar op de foto — en de vingerafdruk lezer komt wat smoezelig over. Volgens de leverancier betrof het een nieuw component.

De zwarte kleur zou verholpen worden door het op plakken van een Mylar External TP die nog nagestuurd zou worden in de originele binnendoos. Ik gok dat dit een sticker in de kleur van de laptop is die vingergevoelig is.

Helaas word hiermee de vingerafdruk lezer niet afgedekt en blijft dat lelijke ding, die ik ook nog eens niet gebruik, zichtbaar.

Na wat heen en weer mailen is de uitkomst dat ze de oorspronkelijke touchpad binnen hebben gekregen en deze gaan vervangen als ik de laptop weer opstuur. Daar ik de laptop niet nog een poosje wil missen heb ik afgesproken om de laptop voor mijn vakantie te verzenden en deze retour laten sturen als ik weer thuis ben.

Voorlopige conclusie

Hoewel ik voorlopig vind dat de service een stuk beter is dan ik zou krijgen bij de grote 3 leveranciers (Dell, HP, Lenovo), moet de tijd uitwijzen of mijn volgende laptop opnieuw een dergelijke laptop zou worden.

Als ik het morgen zou moeten beslissen, dan denk ik het niet. Ik zou mijn laptop waarschijnlijk vervangen voor een custom desktop, waarbij ik zelf onderdelen kan wisselen en voor de mobiliteit zou ik waarschijnlijk een gebruikte Lenovo Thinkpad kopen.