Doei Neostrada, Hallo WebOké

Ik ben jaren lang een zeer tevreden klant geweest van Neostrada, maar na 2 overnames door 2 grote logge, en beruchte, organisaties is het dusdanig bergafwaarts gegaan, dat ik recent ben overgestapt naar WebOké. Had ik eerder moeten doen.

En waarom dan?

Reden 1 – Absurde prijsstijgingen

De prijzen waren bizar gestegen. Binnen een paar jaar tijd een prijsstijging van 600%. De excuses waren ook wat laf. Zo werd er gewezen op prijsstijgingen bij cPanel en toen ik deze prijzen ging nakijken, bleek het procentueel inderdaad fors te zijn, maar bleek het nog steeds centenwerk te zijn, die niet de euro’s prijsverhoging verklaarden.

Reden 2 – Trage en verslechterde support

Op zich was het nog steeds geen onoverkomelijk bedrag, maar tel daar bij op dat de kwaliteit en responstijd van de support niet meer van deze tijd zijn. Een week wachten op een half antwoord, terwijl een site offline is, is te lang.

Reden 3 – Onverklaarbare zaken

Ook gebeurden er soms rare, onverklaarbare dingen, zoals een database die ineens niet meer gekoppeld was. En niet alleen bij mijn site, maar ook bij andere mensen die ik naar Neostrada had verwezen.

Reden 4 – Tergend trage sites

Een storing kan een keer gebeuren, maar wat de limit was, is dat de sites zo verschrikkelijk traag waren geworden na de overnames, dat het basispakket nauwelijks toereikend was en je nauwelijks in cPanel kon inloggen of in het WordPress CMS. Voor de kleine sites waar ik mij bezig hou, is shared hosting prima, maar ik vermoed dat waar de originele Neostrada nog een reëel aantal sites hostte op 1 server. Ik vermoed dat de overgenomen Neostrada beduidend meer sites hostte op 1 server, die alle resources moesten delen. Kleine sites duren vaak >5 seconden om te laden.

Reden 5 – Snelle en vriendelijke respons van WebOké

Toen ik mij aan het oriënteren was op een nieuwe hosting provider, kwam ik al snel goede reviews tegen voor WebOké en heb ik contact opgenomen met ze en ik kreeg vrijwel direct en zeer vriendelijke antwoord op mijn vragen. Tel daarbij op dat ze niet alleen met support tickets werken, maar je ze ook kunt bellen en via WhatsApp een ticket kunt aanmaken. Bonus is dat ze ook nog eens zeer scherp geprijsd zijn.

Geïrriteerd

Na mijn opzegging, had ik zoiets, ik laat gewoon mijn domeinnaam en hostingpakket verlopen, maar wilde eigenlijk niet meer betalen aan een club die niet levert wat ik er van verwacht en heb ik ze gewezen op een maand opzegtermijn en hier lieten ze hun logheid weer zien, door te verwijzen naar de einde-contractdatum, wat niet relevant is, daar je als consument na een verlenging gewoon het recht hebt om op te zeggen met inachtname van een maand opzegtermijn. De Wet van Dam regelt dat. Nadat ik ze hier op gewezen had, kreeg ik de toezegging dat ze een credit zouden maken.

Verhuizing van .it naar .net

De oplettende lezer heeft wellicht ook gezien, dat ik verhuisd ben van een .it naar een .net domein. De reden hiervoor is dat ik z.s.m. over wilde naar WebOké en ik niet zulke goede verhalen las over het verhuizen van een domeinnaam bij het huidige Neostrada en aangezien ik de domeinnaam niet gebruik in mijn email, zou het wijzigen naar een andere domeinextensie niet tot ongewenste uitdagingen leiden.