Bluetooth en Linux

Bluetooth en Linux, het blijft een beetje prutsen.

Het probleem

Na alle jaren dat ik Linux gebruik blijft verbinden via Bluetooth behelpen. Waar ik bij andere besturingssystemen, bij het inschakelen van mijn koptelefoon, automatisch verbinding maak met mijn telefoon of laptop (voorzien van Windows or ChromeOS) lukt dit niet bij Ubuntu.

De koptelefoon inschakelen en vele malen de Connection slider omhalen werkt, maar soms direct, maar meestal pas na vele pogingen. Bloedirritant als je net een meeting in moet gaan bijvoorbeeld.

De workaround

Inmiddels, na vele jaren heb ik de beste workaround gevonden. In plaats van alleen inschakelen, laat ik mijn koptelefoon opnieuw pairen. Als pairing actief is, haal ik de Connection slider om, en verbind de koptelefoon vrijwel direct en kan ik deze gebruiken.

Als Ubuntu het probleem in de toekomst nu eens helemaal oplost, ben ik helemaal blij.